Co u nas
ZACHĘCAMY DO ZAPOZNANIA SIĘ Z WYDARZENIAMI Z ŻYCIA LOCOMOTIVY. WYWIADY, RELACJE Z IMPREZ, ZAPOWIEDZI NADCHODZĄCYCH WYDARZEŃ.
Rock’N’Roll’owe Andrzejki w Restauracji Locomotiva

Tegoroczne Andrzejki w Restauracji Locomotiva będą wyjątkowe, bo rock’n’rollowe!!!
Spodziewajcie się dużej dawki tanecznych brzmień, które umilą czas przy pysznym menu Szefa Kuchni Łukasza Oronia. Atrakcji będzie jeszcze więcej!

Halloween w Szkole Gotowania Dla Dzieci

Halloween to nie do końca polska tradycja, ale zaczyna coraz bardziej u nas się zadomawiać.
Szczególną frajdę sprawia dzieciom (chociaż dorosłym też!).
Halloween to dobry powód do świętowania i po prostu do bycia razem, z rodziną, także w kuchni.

Szczęśliwa siódemka w Restauracji Locomotiva

Szczęśliwa siódemka- 7 dań Restauracji Locomotiva przecenionych o 50%. Oferta ważna od poniedziałku do piątku w godzinach 17.00-22.00

Szkoła Gotowania Dla Dzieci

Obcinanie ogonków fasolki szparagowej, zdejmowanie skórek z ugotowanego bobu, dzióbanie widelcem kruchego ciasta przed pieczeniem – jest wreszcie komu zlecić te żmudne zadania. Dzieci je uwielbiają! Można podpierać się teoriami, że wybieranie składników do pizzy uczy podejmowania decyzji, że wymyślenie własnej sałatki jest aktem twórczym, a rozpoznawanie obcych ingrediencji przybliża do odległych kultur. Na pewno gotowanie i jedzenie może stymulować rozwój zmysłów. Ale to wszystko nie jest ważne. Ważne, że upaćkane mąką dzieci mają frajdę. Zapraszamy na zajęcia cykliczne Szkoły Gotowania Dla Dzieci Pierwsze zajęcia już 4 października. Wolne miejsca na grupę o godzinie 9.00 Zapraszamy do udziału w całym cyklu zajęć. Koszt 7 zajęć -175 zł + 2 dodatkowe zajęcia tematyczne GRATIS Daty zajęć cyklicznych: 04.10 15.11 20.12 10.01 07.02 06.03 10.04 więcej informacji oraz zapisy info@locomotiva.pl lub 81 44 11 999

Wolne sale na Komunie 2016

I Komunia Święta to niezwykłe wydarzenie zarówno w życiu dziecka jak i jego rodziców. My podzielmy się doświadczeniem, udostępnimy klimatyczne wnętrza, zapewnimy najlepszą obsługę i wykwintne menu.

Czy trudno być Szefem Kuchni?

Czy trudno być Szefem Kuchni ?

Jakie są kierunki rozwoju nowoczesnej kuchni oraz które dania cieszą się największą popularnością?

Oto zapytałam Łukasza Oronia- Szefa Kuchni w Restauracji Locomotiva.

Międzynarodowy Dzień Sekretarek i Asystentek 2014

Siedmio przystankowa podróż do piękna    Zapewne nie wszyscy wiedzą, że 25 kwietnia obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Asystentki i Sekretarki. Natomiast wie to na pewno właścicielka lubelskiej restauracji LOCOMOTIVA, p. Joanna Chrzanowska-Dyduch od 3 lat zapraszająca w ten dzień do siebie na ul. Północną  kobiety aktywne zawodowo. Tym razem kilkadziesiąt pań pod wodzą Doroty Bęczkowskiej odbyło tutaj nietypową podróż do pięknego wyglądu. Pomocny okazał się w tym siedmio przystankowy program wieczoru, umożliwiający pozyskanie wiedzy niezbędnej na temat stylizacji i wizażu. Najnowszych trendów w tym względzie. Piatkowe popołudnie w LOCOMOTIVIE zainaugurował pokaz makijażu biznesowego w wykonaniu Agaty Firej. Tym razem został zrobiony na połowie twarzy, by łatwiej było zauważyć istotne jego niuanse. Zaraz potem za sprawą sklepu Cavallo  na wybiegu zaistniała moda włoska. Jak zwykle wdzięczna pastelowa i radosna. By jednak udowodnić, że nie tylko strój zewnętrzny jest ważny, ba, to co pod nim może zepsuć najlepszy efekt, odbył się pokaz braffiterski w wykonaniu Renaty Skoczylas. W iście ekspresowym tempie modelka zaprezentowała fortunne i te niestety mniej fortunne wybory biustonoszy. Jak wiele w ubiorze kobiety znaczą kolory, odpowiednie proporcje, wzory itp.z niekwestionowanym znawstwem opowiadała Ewelina Wadowska. Jak przystało na wizażystkę sama wyróżniająco się prezentowała. We wspomnianej podróży do pięknego wyglądu nie […]

Sylwester 2014

Koronki, melonik, ostry wyrazisty makijaż, czerwone pióra, gustowny garnitur, cylinder,cygaro! To może oznaczać tylko jedno! Moulin Rouge! Podczas tegorocznego Sylwestra motywem przewodnim był Moulin Rouge- czyli najsłynniejszy i najbardziej skandalizujący nocny klub Paryża przełomu wieków. W czasie tej wyjątkowej nocy wszystko się mogło zdarzyć i spełniły się wszystkie najskrytsze fantazje! Poczuj się wyjątkowo i przenieś się z nami do tętniącego życiem rozrywki paryskiego monmartre!. Tego wieczoru przenieśliśmy się w podróż do której z pewnością myślami będziemy wracać! Było bardzo pikantnie! Tej nocy o muzyczne doznania zadbał Dj, który zaserwował wyśmienity bukiet przebojów nawiązujący do epoki,lat 80-tych,90-tych oraz hity współczesne. O przepyszne menu zadbał nasz Szef Kuchni- Łukasz Oroń

1 3 4 5