Dobra restauracja w Lublinie

Nasza restauracja to tradycyjne smaki w nowoczesnym wydaniu. Szef Kuchni Łukasz Oroń stworzył fantazyjną kartę menu, w której znalazły się zarówno regionalne potrawy, jak i oryginalne dania pochodzące z Włoch, Francji oraz innych zakątków świata. Znajdują się w niej potrawy mięsne i wegetariańskie oraz własnoręcznie przygotowywane desery. Najwyższą jakość naszej kuchni gwarantują starannie dobierane, świeże produkty lokalnego pochodzenia oraz pasja i miłość, które dokładamy do przygotowania każdego dania.

Restauracja, która kusi smakiem i wyjątkową atmosferą

szefkuchni_new

W Restauracji Locomotiva jestem od 2007 roku, a w 2009 stanąłem za jej sterami. Od tego czasu stale rozwijam swoją wiedzę i umiejętności, czego najlepszym dowodem jest przyznanie mi nagrody w kategorii „Najlepsze menu” w prestiżowym konkursie Bussines Food Awards 2013. W swoich poszukiwaniach kulinarnej doskonałości dużą rolę przywiązuję zarówno do kompozycji smakowych dań jak również ich wyglądu. Uwielbiam kuchnię sezonową i lokalne, sprawdzone produkty. Nowe inspiracje czerpię z licznych staży, które odbywałem między innymi u Adama Chrząstowskiego czy Krzysztofa Żurka.

Zapraszam Państwa do kosztowania autorskiego menu, które opracowaliśmy wraz z moim Zastępcą Danielem Jurzyńskim.

Bon Appétit!
– Łukasz Oroń

Restauracja Locomotiva ma zaszczyt zaprosić Państwa na niezapomniane Przyjęcia Wigilijne.
Kusząca woń suszu wigilijnego, barszczyk z uszkami, smak smażonego karpia,
kapusta z grzybami, pozostaną na długo w pamięci.
A na deser sernik z białej czekolady…
Dźwięk kolęd w ciepłych promykach świec umilą Państwu chwile spędzone razem z nami.

Kontakt Tel 516 056 057
Pozdrawiam
Dorota Bęczkowska

Oferty obowiązujące w restauracji Locomotiva

Oferta w cenie 60zł/osoba

Zupa
Zupa kurkowa z tymiankiem i łazankami

Danie główne
Faworki z dorsza w chrupiącej panierce podawane z pieczonymi ziemniakami i sosem tatarskim

Deser
Mix ciast świątecznych

Napoje:
kawa,herbata, woda niegazowana, soki owcowe

Oferta w cenie 69zł/osoba

Zupa
Zupa grzybowa zabielana łazankami

Danie główne
Łosoś pieczony z kaszą pęczak gotowaną a’la risotto podawany z puree z zielonego proszku i malinowym vinegrettem

Deser
Śmietankowy sernik z gruszką na herbatnikach z sosem waniliowym i karmelowym lustrem

Napoje
Kawa, herbata, woda niegazowana, soki owocowe

Oferta w cenie 79zł

Zupa
Barszcz wigilijny z uszkami

Danie główne podane na półmiskach
Pierogi z kapusta i grzybami
Ryba po grecku

Mix mini deserków świątecznych i ciast

Przekąski na stołach
Śledzie pod białą kremowa pierzynka z cebula i jabłkiem-50gr
Roladki z łososia wędzonego z serkiem śmietankowym-2szt
Sałatka jarzynowa-100gr
Nicejska z tuńczykiem i sosem francuskim-100gr

Napoje
Kawa, herabta, woda niegazowana, soki owocowe

Oferta w cenie 85zł

Zupa
Krem z groszku zielonego z bruschetta z orzechowym serem ricotta

Danie główne
Filet z karpia serwowany na warzywach z patelni z pieczonym ziemniakiem w foli z masłem czosnkowym

Przekąski na stole biesiadnym
Sałatka śledziowa z marynowanymi buraczkami
Śledzie tradycyjne w oleju z cebulą
Sałtka waldorf z selerm naciowym, jabłkiem i sosem z sera cambozola
Sałatka jarzynowa
jaja nadziewane grzybami po polsku

Napoje
kawa, herbata, woda niegazowana,soki owocowe

Jesień 2017

PRZEKĄSKI

Wątróbka drobiowa z pieczarką portobello w lekko pikantnym sosie na grillowanym chlebie

Kozi ser z Wierzchoniowa w buraku z selerem naciowym i gruszką

Carpaccio z polędwicy wołowej polędwica wołowa podawana z sałatką z kaszy pęczak
i pomidorów, sosem balsamicznym, oliwą truflową i płatkami parmezanu

Torcik z siekanej wołowiny a’la tatar podany z klasycznymi dodatkami

ZUPY

Bulion grzybowy z borowikiem i polędwiczką kapską
Zupa dnia

SAŁATKI

Sałatka z krewetkami i prażonymi nasionami dyni i słonecznika w malinowym winegrecie
Sałatka Cesar sałata lodowa z dressingiem z anchovis , grillowanym kurczakiem, chipsami z salami
i ziołowymi grzankami
Sałatka z karmelizowaną wołowiną plastry wołowiny z sałatką z rucoli, kurek, sera fety i pomidorków koktajlowych z grzankami
Sałatka z kaczką kacze udko z torcikiem z pomarańczy, twarożku i grillowanej papryki,podawane z sałatą mieszaną, orzechami nerkowca, suszonymi pomidorami z dressingiem
cytrusowo-miodowym

MAKARONY

Gnocchi z jarmużem

Otwarta lasagne z grzybami i serem bursztyn

Łosoś w białym sosie smażone kawałki łososia ze szparagami i suszonymi pomidorami z dodatkiem Żubrówki

DANIA GŁÓWNE

Pierś z kurczaka z soczewicą, wędzonym boczkiem, musem z pieczonej marchwi i kminku z sosem z zielonego pieprzu

Kaczka na dwa sposoby, kacze udko a’la confit, marynowana pierś podana z patelni na puree ziemniaczanym z morelami, podawane z fasolką szparagową i sosem cassis

Stek Angus grillowany stek z polędwicy wołowej z pęczkiem szparag w szynce parmeńskiej i sosem bearnaise, podawany z domowymi frytkami

Wątróbka cielęca z duszoną czerwona cebulą i boczkiem, kremem ziemniaczanym, kapusta włoską i ziołową sałatką

Kotlet z batatów i cieciorki z frytkami z marchewki, sałatką z rucoli i buraka, puree z salsefii i pieczonego czosnku
Schab z kością w korzennej marynacie, na palonej kapuście włoskiej, musem z czerwonej soczewicy, oliwą pietruszkową, karmelizowaną marchewką
Polędwiczka wieprzowa sous vide z kaszanką, musem jabłkowym, zapiekanką ziemniaczano- selerową i redukcją z wina porto
Polędwica wołowa z truflami w boczku na ragou grzybowym z fondantem ziemniaczanym

DANIA GŁÓWNE RYBNE

Pieczony łosoś z ryżem curry, z krewetkami pieczonymi w pieczarkach z maślanym sosem
Morszczuk kapski z marynowaną kapustą Pak Choi, grzybami Shitake, ryżem jaśminowym i pianą z miodu pitnego

DESERY

Gorące ciastko czekoladowe z lodami bakaliowymi
Lody chałwowe, z couli malinowym, ciemną kruszonką i chałwą
Sernik z białej czekolady

DODATKI DO DAŃ

Puree ziemniaczane

Soczewica z boczkiem

Ryż

Frytki

Bukiet sałat

Warzywa z wody

Mizeria

Gnocchi z masłem

SYLWESTER

Zapraszamy na Sylwestra w klimacie szalonych lat 20 i 30 XXw.
Czasu prohibicji, gangsterów ale także czasu wyzwolenia kobiet i rozkwitu Hollywood
Tej nocy damy oczarują gentelmanów kreacjami podkreślającymi ich zmysłowość i kobiecość. Szyku dodadzą im pióra, frędzle, perły, cekiny, etole, cygaretki, woalki i dekoracyjne przepaski na włosy.
Panowie w Strefie Prohibicji wypalą cygaro przy szklaneczce whisky lub innego mocnego trunku, aby potem zatańczyć namiętne tango zanim wezmą udział w gangsterskiej utarczce z Al Capone!
Muzycznie będziemy blisko teraźniejszości. Jak co roku nasz pociąg będzie prowadził DJ Piotr.
Bal Sylwestrowy w dniu 31 grudnia 2017 r. zaczynamy o godzinie 20.00 powitalną lampką wina musującego.
Wyśmienite menu z potrawami kuchni polskiej i międzynarodowej
Przystawka- Carpaccio z tuńczyka
Zupa z jagnięciny
Danie główne: Schab puławski sous-vide
Danie ciepłe I; Morszczuk kapski
Danie ciepłe II Golonka wieprzowa
Danie ciepłe III Barszczyk czerwony
Sałatki
Mięsa własnego wyrobu
Śledzie
Słodki kącik
Open bar ( strefa prohibicji)
– wyselekcjonowane drinki
– napoje bezalkoholowe: soki, softy, woda, kawa oraz herbata
0,5l wódki na parę

Opłata 499zł/para
Przy rezerwacji powyżej 5 par butelka Jacka Danielsa gratis.
Wpłaty przyjmujemy do 15 grudnia 2017

Naszą restaurację znajdziesz w Lublinie przy ul. Północnej 28C