flaga

Świąteczne spotkania – organizować czy nie?

Świąteczne spotkania – organizować czy nie?

christmas-tree-image

Przyjęcia świąteczne dla pracowników, wigilie pracownicze oraz spotkania noworoczne to zwyczaje praktykowane coraz chętniej zarówno przez pracodawców jak i pracowników.
Planując przyjęcie należy uwzględnić strukturę firmy oraz rodzaj panujących w niej relacji. Czy na co dzień obowiązują stosunki formalne czy też struktura firmy jest bardziej luźna?
Wprowadzenie na przyjęciu zbyt swobodnej atmosfery może spowodować, że pracownicy przyzwyczajeni do formalnego stylu będą czuli się dość niezręcznie.
Ważne miejsce!
Świąteczne przyjęcia można zorganizować w postaci uroczystej kolacji, kameralnego spotkania w restauracji, czy też zamówić catering do siedziby firmy.
Decydując się na zorganizowanie poczęstunku wigilijnego w miejscu pracy, wygodnym rozwiązaniem jest skorzystanie z usług cateringowych. Dla punktów gastronomicznych grudzień jest okresem intensywnego ożywienia.
Z tej okazji przygotowują bogatą ofertę w różnych cenach. Przeciętnie jest to około 100 zł od osoby. Koszt takiej usługi jest uwarunkowany wieloma czynnikami i zależy m.in. od liczby osób, rodzaju wybranych dań.
Jeśli już zdecydujemy się na przyjęcie w siedzibie firmy, dołóżmy wszelkich starań, aby nie miało ono charakteru zwykłego lunchu.
Celebrowanie atmosfery świątecznej w porze lunchu może wzbudzić u pracowników niemiłe rozczarowanie. W takim przypadku z przyjęcia lepiej po prostu zrezygnować.
Dlatego cateringi w siedzibach firm zaczynają ustępować miejsca ekskluzywnym spotkaniom w prestiżowych lokalach.
Z roku na rok coraz więcej firm decyduje się na zorganizowanie świątecznego spotkania poza siedziba firmy. To dobry moment na podsumowanie roku, wyciągnięcie wniosków ale także docenienie pracowników za ich wkład w rozwój przedsiębiorstwa. Pracownicy, których zaprasza się na kolację czy tez po prostu imprezę firmową czują się bardziej docenieni.
W Restauracji Locomotiva każdego roku mamy wiele zamówień na imprezy świąteczne. Firmom zależy na przytulnych wnętrzach, sprawnej obsłudze, sprawdzonym i bardzo dobrym menu.
Jednak przede wszystkim ważne dla nich jest atmosfera miejsca. Blask świec, woń smażonego karpia to wywołuje wspomnienia rodzinnych świąt a przecież w pracy spędzamy ponad połowę swojego życia.
Nie tylko karp!
Wybierając menu na świąteczne spotkanie, warto pomyśleć nie tylko o tradycyjnych daniach wigilijnych. Dlatego dzięki połączeniu tradycji z nowoczesną kuchnią mamy pewność że nasze przyjęcie zapadnie w pamięci pracowników czy kontrahentów.
Nie przeoczmy terminu!
Pamiętajmy, aby sale na przyjęcie wigilijne rezerwować z odpowiednim wyprzedzeniem. Wraz z początkiem grudnia większość takich miejsc jest już zajęta a szczególnie jeśli chodzi o piątkowe popołudnia.
Należy więc pomyśleć o tym już w październiku lub listopadzie. Część firm, zamiast przyjęcia świątecznego organizuje dla pracowników zabawę karnawałową w styczniu. W takim przypadku salę należy zarezerwować również w listopadzie lub grudniu.
Dobre relacje to podstawa!
Niewątpliwie świąteczne przyjęcia kryją w sobie nieograniczone możliwości, należy jednak pamiętać, że ich organizacja ma na celu zbliżenie pracowników i wyrażenie Twojej wdzięczności za pracę i wkład w sukces firmy.
Ważne jest, aby nie odkładać przygotowań na ostatnią chwilę: poczęstunek złożony z rozpuszczalnego barszczyku i chipsów nie zrobi na nikim dobrego wrażenia.

Restauracja Locomotiva ma zaszczyt zaprosić Państwa na niezapomniane Przyjęcia Wigilijne.
Kusząca woń suszu wigilijnego, barszczyk z uszkami, smak smażonego karpia,kapusta z grzybami, pozostaną na długo w pamięci.
A na deser sernik z białej czekolady…
Dźwięk kolęd w ciepłych promykach świec umilą Państwu chwile spędzone razem z nami.

Pozdrawiam
Dorota Bęczkowska
tel 516 056 057
marketing@locomotiva.pl