Jako Restauracja lubimy przełamywać schematy
Jako ludzie lubimy wyzwania
Wszystko czego się podejmujemy
Staramy się dopiąć na ostatni guzik
Zdobywamy doświadczenie z każdym dniem
Bo pasje mamy od ZAWSZE
Najpierw liczby:
28 kucharzy
45 kelnerów
10 osób do pomocy
Logistycznie rozpracowany dzień oraz długa noc.
23 stycznia 2016
godzina 8.00
Wszyscy zbieramy się na hali Targów. Kelnerzy przygotowują dekorację stołów natomiast kuchnia rozdziela się na trzy zespoły i przygotowujemy zimne przekąski.
Czas upływa zdecydowanie szybko jednakże każdy staje na wysokości zadania i już na godzinę 14.00 jesteśmy gotowi.
Stoły przygotowane na Gości.
Kelnerzy robią ostatnią odprawę.
Godzina 18.00
Każdy na swoim stanowisku. Czekamy
Godzina 18.20
Rozpoczynamy serwować kolację. Zupa, danie główne, deser. Trzy wydawki na każdej po 350 talerzy na jedno danie. Na zapleczu nie słychać krzyków, tylko szczęk talerzy. Każdy wie co ma robić.
Wydaliśmy.
Patrzymy na zegarki wybiła 19.00. 40 minut na pełną wydawkę.
Jesteśmy z siebie zadowoleni.
Zostały nam jeszcze 3 wydawki. Emocje nieco odpuszczają.
Impreza zakończyła się o godzinie 05.00
Ktoś może sobie pomyśli ” Locomotiva mała Restauracja” ale w tym wszytskim nie chodzi o wielkość ale o zorganizowanie, zaangażowanie i pasję.
Wiemy że taki zespół potrafi wszystko.
Dziękujemy