flaga

Bankiet serwowany na 1050 osób- 23.01.2016

Bankiet serwowany na 1050 osób- 23.01.2016

Jako Restauracja lubimy przełamywać schematy
Jako ludzie lubimy wyzwania
Wszystko czego się podejmujemy
Staramy się dopiąć na ostatni guzik
Zdobywamy doświadczenie z każdym dniem
Bo pasje mamy od ZAWSZE

Najpierw liczby:
28 kucharzy
45 kelnerów
10 osób do pomocy

Logistycznie rozpracowany dzień oraz długa noc.

23 stycznia 2016
godzina 8.00

Wszyscy zbieramy się na hali Targów. Kelnerzy przygotowują dekorację stołów natomiast kuchnia rozdziela się na trzy zespoły i przygotowujemy zimne przekąski.

12640441_10205200745205969_2649497148040260386_o

12592492_10205200745485976_1822767898421158858_n

12644869_10205200744845960_3936485860115742025_n

Czas upływa zdecydowanie szybko jednakże każdy staje na wysokości zadania i już na godzinę 14.00 jesteśmy gotowi.
Stoły przygotowane na Gości.

Kelnerzy robią ostatnią odprawę.

12615164_10205200747086016_5678691762262566775_o

12605419_10205200747406024_6144503575040971495_o

12630947_10205197182516904_18405189_o


Godzina 18.00

Każdy na swoim stanowisku. Czekamy

12615164_10205200747086016_5678691762262566775_o

Godzina 18.20

Rozpoczynamy serwować kolację. Zupa, danie główne, deser. Trzy wydawki na każdej po 350 talerzy na jedno danie. Na zapleczu nie słychać krzyków, tylko szczęk talerzy. Każdy wie co ma robić.

Wydaliśmy.
Patrzymy na zegarki wybiła 19.00. 40 minut na pełną wydawkę.
Jesteśmy z siebie zadowoleni.

Zostały nam jeszcze 3 wydawki. Emocje nieco odpuszczają.

Impreza zakończyła się o godzinie 05.00

Ktoś może sobie pomyśli ” Locomotiva mała Restauracja” ale w tym wszytskim nie chodzi o wielkość ale o zorganizowanie, zaangażowanie i pasję.
Wiemy że taki zespół potrafi wszystko.

GSK2788

Dziękujemy :)