Hotele, troszcząc się o komfort swoich gości, nie tylko zapewniają im wygodne, czyste pokoje, lecz także nierzadko dbają o wyżywienie klientów. Restauracje chętnie poszerzają swoją ofertę o catering, również dla wszystkich, którzy nie zdecydowali się na nocleg w danym miejscu. Czy warto korzystać z tego rodzaju usług? Jakie plusy ma takie rozwiązanie?
Zalety cateringu przygotowanego przez restaurację hotelową
Zazwyczaj catering hotelowy jest przygotowywany przez doświadczonych kucharzy, którzy od lat przygotowują smaczne dania gościom pozostającym na noc w danym miejscu. Jeżeli chcemy zobaczyć, jakie dania są ich specjalnością, wystarczy, że sprawdzimy menu restauracji oraz jej opinie. Dzięki temu szybko dowiemy się, czy określone dania odpowiedzą na nasze oczekiwania.
Stawiając na catering, wybieramy wygodę. Dzięki skorzystaniu z usług restauracji nie musimy samodzielnie robić różnego rodzaju potraw, co jest szczególnie ważne, jeżeli planujemy przygotowanie poczęstunku dla znacznej liczby gości. Bardzo często kucharze hotelowi mogą zaproponować różnorodne menu dostosowane do potrzeb osób na różnych dietach, np. wegetariańskiej.
Kiedy zdecydować się na catering hotelowy?
Skorzystanie z możliwości zamówienia jedzenia dla znacznej liczby osób z dowozem w wybrane miejsce to doskonała opcja dla osób, które organizują bankiety dla wielu gości. Smaczne jedzenie bez wątpienia sprawi, że na długo zapamiętają określoną uroczystość. Na różnego rodzaju szkoleniach też sprawdza się catering. W Lublinie o wyżywienie zadba m.in. restauracja Locomotiva znajdująca się w hotelu o tej samej nazwie. Oprócz tego na catering mogą zdecydować się również osoby, które nie mają czasu lub nie chcą gotować w domu, ale zależy im na smacznej, zbilansowanej diecie.